Loading jsMath...
 

De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Inhoud van een cilinder

Ik heb een rond zwembad van 4.20m en 1.10m diep. Hoeveel water gaat er in.

Rob
Ouder - dinsdag 20 februari 2018

Antwoord

De inhoud van een cilinder bereken je met de formule I=G·h. Daarbij is G gelijk aan de oppervlakte van het grondvlak (grondcirkel met straak 2.10m) en h is de hoogte van de cilinder.

\eqalign{ & I = G \cdot h \cr & I = \pi r^2 \cdot h \cr & I = \pi \cdot 2.10^2 \cdot 1.10 \cr & I \approx {\text{15}}{\text{.2398}}... \cr}

De inhoud is ongeveer 15.2m3 en dat is dan ruim 15.000 liter.

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
dinsdag 20 februari 2018



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3

eXTReMe Tracker - Free Website Statistics