De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Dubbele integraal

Ik moet de dubbele integraal uitrekenen met y gaande van wortel(2) op 2 tot 1 en x gaande van -y tot -wortel(1-y2)
van de functie x/wortel(x2+y2) via poolcoördinaten.
Ik heb al dat x = -wortel(1-y2)geeft x2+y2=1 een cirkel met straal 1. x = x/wortel(x2+y2) in poolcoördinaten geeft cos(theta). Maar hoe pas ik mijn grenzen aan?

Arne D
Student Hoger Onderwijs België - zaterdag 30 december 2017

Antwoord

Teken een plaatje: je zult zien dat je gebied is begrensd door de cirkel, de lijn $x=-y$ en de lijn $y=1$ (in het tweede kwadrant). Dat geeft $\frac\pi2\le\theta\le\frac{3\pi}4$, en $1\le r\le 1/\sin\theta$ (want de lijn $y=1$ wordt beschreven door $r\sin\theta=1$, ofwel $r=1/\sin\theta$).

kphart
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
zaterdag 30 december 2017



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3