|
|
\require{AMSmath}
Integreren
Ik moet de oppervlakte berekenen begrensd door de krommen y=0 en y=(1/√3)x en x2+y2-2x=0 via poolcoordinaten. Ik weet al via x2+y2-2x = 0 dat r = 2 cos(thèta) De oppervlakte is dan de integraal van 1/2 r2. Maar mijn probleem is dat ik niet weet hoe ik aan de grenzen van de bepaalde integraal kom.
Arne D
Student Hoger Onderwijs België - dinsdag 15 augustus 2017
Antwoord
Beste Arne, Het is handig om een goede schets te maken: dat helpt je zeker bij het bepalen van de grenzen. Merk daarvoor op dat de vergelijking $x^2+y^2-2x=0$ herschreven kan worden tot: $$(x-1)^2+y^2=1$$en dat is dus een cirkel met straal 1 en middelpunt in (1,0). Bedenk nog even welke hoek de rechte $y=x/\sqrt{3}$ maakt met de $x$-as en dan zouden de grenzen duidelijk moeten zijn. mvg, Tom
|
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
woensdag 16 augustus 2017
|
|
home |
vandaag |
bijzonder |
gastenboek |
statistieken |
wie is wie? |
verhalen |
colofon
©2001-2024 WisFaq - versie 3
|