|
|
\require{AMSmath}
Verwachtingswaarde
De maandelijkse return x (uitgedrukt in %) van het aandeel B is een toevalsvariabele dat gemodelleerd kan worden met volgende kansdichtheid:
Figuur = trapezium (x=-5, x= 12, h(y) = ?)
a) bereken de hoogte zodat er sprake is van kansdichtheid Hier heb ik als oplossing 1 = h x (l1 + l2)/2 1 = h x (5 + 17)/2 h = 1/11?
b) bereken de kans dat de maandelijkse return hoogstens 3% afwijkt van 0%? De oppervlakte tussen -3 en 3 wil ik bekomen dus ik neem de rechthoek links van -3 en de driehoek rechts van 3 en bereken de oppervlakte. Daarna doe ik 1 - rechthoek - driehoek = kans ?
berekening : rechthoek (bxh) + driehoek (bxh/2) 2x(1/11) + 9x(3/44)/2
-$>$ ik bekom (3/44) door de rechte rico te berekenen x nulpunt van de rechte -$>$ 1/132x(X-12)
daarna 1 - (43/88) = 45/88 of 51,44% ??
c) bereken de verwachte waarde en standaardafwijking van de maandelijkse return?
Hier geraak ik moeilijk gestart... ik wil de formule (a+b)/2 gebruiken voor een continue toevalsvariabele die uniform verdeeld is maar weet niet of dit juist is?
d) bereken de mediane maandelijkse return ?
e) bereken de kans dat we van twaalf willekeurige maanden er minstens 3 hebben waarvoor een negatieve return is?
Alvast bedankt om mij hiermee verder te helpen.
Glenn
Student universiteit België - zaterdag 19 november 2016
Antwoord
1a) eens 1b) eens 1c) onjuist: EX = integraal van x·f(x)dx van -5 tot 12 Daarna VarX = integraal van (x-EX)2·f(x)dx van -5 tot 12 1d) mediaan precies in het midden van de oppervlakte dus van 0 opp 1/22 naar rechts 1e) willekeurige maand met negatieve return: kans 5/11 P(minstens 3 negatief) = 1 - P(2 negatief) - P(1 negatief) - P(0 negatief)
Met vriendelijke groet JaDeX
|
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
zaterdag 19 november 2016
|
|
home |
vandaag |
bijzonder |
gastenboek |
statistieken |
wie is wie? |
verhalen |
colofon
©2001-2024 WisFaq - versie 3
|