To print higher-resolution math symbols, click the
Hi-Res Fonts for Printing button on the jsMath control panel.

jsMath
Loading jsMath...
 

De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Re: Re: Re: Re: Re: Teken de grafiek van tan(2x)

 Dit is een reactie op vraag 77922 
Dit gaat helpen. Het boek zit goed, ik helaas niet. Bij mij ligt de grafiek y = cos1/2(x-1/6\pi) gespiegeld t.o.v. hetgeen hier is afgebeeld in het midden en ook aan de uitersten.

Er is met die 1/2 iets mis gegaan. Mijn grafiek loopt echter wel eender boven de x-as als er onder, zoals voor y = cos(x),alleen is hij uitgerekt langs de x-as.

Wat kan er veranderen in loop bij toepassing van die 1/2,
waarbij de periode 2\pi wordt,maar geen spiegeling plaatsvindt.

Jullie hebben met mij wel een probleem in huis gehaald!
groet
Joep

Joep
Ouder - woensdag 16 maart 2016

Antwoord

1) Teken eerst de grafiek van y = cos(x). Meestal teken je alleen het stuk van 0 tot 2pi of van -2pi tot 2pi. Neem de afstand van 0 tot pi gelijk aan 3cm en hou vooral geen rekening met de decimalen van pi.
2) Verander deze grafiek nu in die van y = cos(1/2x) door de afstand tot de Y-as van elk punt twee keer zo groot te maken. Je trekt de oorspronkelijke grafiek dus uit alsof het een veer is. Het effect is dat de golving trager wordt.
3) Ga nu over op y = cos(1/2(x - 1/6pi)) door de laatste grafiek in zijn totaliteit 1/6pi naar rechts te verschuiven. Dat komt dus neer op een halve centimeter bij de gekozen schaal.

En zie jezelf vooral niet als een probleem. Zolang je er zelf serieus aan werkt, is er altijd hulp beschikbaar.

MBL
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
donderdag 17 maart 2016
 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Teken de grafiek van tan(2x) 



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3

eXTReMe Tracker - Free Website Statistics