Loading jsMath...
 

De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Teken de grafiek van tan(2x)

 Dit is een reactie op vraag 77923 
compliment voor je ausdauer
Ik heb mijn grafiek y = cos 1/2 *(x-1/6 pi)zodanig verlengd,
dat hij samenvalt met de figuur,die je gestuurd hebt.
Nu is het beeld vergelijkbaar.
De grafiek y = -2 cos1/2*(x-1/6 pi)heb ik ook.
Nu deze grafiek nog 1,5 naar boven brengen. Een overbodige vraag. De nulpunten gaan toch ook mee met 1,5 naar boven?
Groet
Joep

Joep
Ouder - donderdag 17 maart 2016

Antwoord

Als je een grafiek 1,5 naar boven verschuift, dan schuiven alle punten mee en dus ook de nulpunten. Maar dat blijven dan geen nulpunten meer!
Overigens zijn nulpunten volgens de definitie getallen en geen punten!
Het nulpunt van bijv. f(x) = 3x - 6 is het getal 2 en dat levert als snijpunt van de grafiek van f en de X-as het punt (2,0) op.

MBL
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
donderdag 17 maart 2016



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3

eXTReMe Tracker - Free Website Statistics