Loading jsMath...
 

De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Primitiveren van rationale functies

Ik heb een opgave: integr. (tanx)2/((tanx)2+4)dx
hiervoor volgt een hint stel tanx=u, vervolgens zie ik na
uitzoeken dat du/dx=u2+1). Dit is nieuw voor mij, omdat ik tot nu toe weet, dat de afgeleide van tanx= 1/(cosx)2 (is hier dus niet relevant). Verder kon ik de opgave goed uitwerken...
bvd
Groet Joep

Joep
Ouder - maandag 14 december 2015

Antwoord

Het berust op de vrij eenvoudig te bewijzen goniometrische identiteit tan2(x) + 1 = 1/cos2(x)

MBL
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
maandag 14 december 2015



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3

eXTReMe Tracker - Free Website Statistics