Loading jsMath...
 

De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Twee absolute waarden bij een ongelijkheid

Dit is de opgave, maar ik heb geen idee hoe ik dit moet doen...

|2-|x-1||\lt1

De eerste absolute waarde (de buitenste) wegwerken is geen enkel probleem. Maar zodra die weg heb dan blijf die |x-1| nog over en ik weet niet hoe ik daar aan moet beginnen. Nergens vond ik iets over dit probleem...

Ik heb gezocht en gezocht met Google, maar tevergeefs. Weet er iemand toevallig hoe dit moet?

Jitse
3de graad ASO - woensdag 21 januari 2015

Antwoord

Je zou kunnen kiezen voor een oplosing in plaatjes:

1.
Teken de grafiek van y=x-1

q74779img1.gif

2.
Teken de grafiek van y=|x-1|

q74779img2.gif

3.
Teken de grafiek van y=2-|x-1|

q74779img3.gif

4.
Teken de grafiek van y=|2-|x-2||

q74779img4.gif

Uiteindelijk ziet dat er dan zo uit:

q74779img5.gif

Wanneer is y<1?

q74779img6.gif

-2<x<0 of 2<x<4

Idee?

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
woensdag 21 januari 2015



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3

eXTReMe Tracker - Free Website Statistics