De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Re: Re: Re: Cirkel

 Dit is een reactie op vraag 73652 
Beste Lieke

Ik weet dat het misschien zagerig overkomt maar zou je eventueel alles stap voor stap kunnen uitleggen met de berekeningen, want ik snap niet echt hoe je aan bepaalde zaken komt... bvb wat is O in je uitleggen?

Ik zou u eeuwig dankbaar zijn indien u mij een oplossing op dit vraagstuk zou kunnen geven, normaal gezien zou het rond de 3 moeten uitkomen voor de lengte van AC ;)

Alvast bedankt voor de moeite!

Thomas
Student Hoger Onderwijs België - dinsdag 12 augustus 2014

Antwoord

Dag Thomas,
O is het oppervalk van de te construeren driehoek.
Met AB·BC·AC=4R·O en R=4 vindt je: 35·AC=16·O.
En 2·O=h·AC, met h=hoogte driehoek vanuit B.
Dat geeft 35·AC=8·h·AC, dus h=35/8.
Met D, het snijpunt van h met AC krijg je:
AD2=25-h2 en CD2=49-h2.
Dan moet het toch lukken om AD+CD=AC te berekenen. Het antwoord is ongeveer 7,885 of ongeveer 3,0.
Lukt dat en begrijp je het?
Groeten,
Lieke.

ldr
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
woensdag 13 augustus 2014



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2024 WisFaq - versie 3