|
|
\require{AMSmath}
Een vreemde vraag over integreren
Voor de ijkingstest van Burgerlijk ingenieur krijg ik als voorbeeld een vreemde vraag over integreren vraag: De functie x = f(y) is gedefinieerd via het verband yxn = C met n en C constant. Als y stijgt van 1 tot 100, daalt x van 10 tot 1. Bereken F:2f(y)dy. (F is integraal; bovengrens:100;ondergrens:1) (A) 99 (B)360 (C) 396 (D) 891 (E) 9999
Ik weet dat antwoord B het correcte is. Ik snap niet goed wat er juist bedoeld wordt met gedefinieerd via het verband yxn = C bedoeld wordt. ook snap ik niet hoe je de oefening moet oplossen met een stijgende Y en een dalende X Alvast bedankt !
michie
3de graad ASO - woensdag 25 juni 2014
Antwoord
Beste Michiel,
Uit de gegevens valt af te leiden dat bij y=1 de waarde x=10 hoort en bij y=100 de waarde x=1 hoort. Als je dit invult in het verband $yx^n = c$ dan volgt uit het tweede gegeven onmiddellijk dat c=100, het eerste gegeven levert je de waarde van n.
Vanaf dan ken je het verband tussen x en y en kan je oplossen naar x om de integraal rechtstreeks uit te rekenen. Lukt dat?
mvg, Tom
|
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
woensdag 25 juni 2014
|
|
home |
vandaag |
bijzonder |
gastenboek |
statistieken |
wie is wie? |
verhalen |
colofon
©2001-2024 WisFaq - versie 3
|