De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  prikbord |  gastenboek |  wie is wie? |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ's
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Hoe bewijs je deze formule voor de oppervlakte van een driehoek?

Hoe bewijs je deze formule voor de oppervlakte van een driehoek?

O($\Delta$ABC)=$\frac{1}{2}$·a·b·sin$\gamma$?

Ellen
Student hbo - vrijdag 21 december 2012

Antwoord

Teken de hoogtelijn h:

q69317img1.gif

$
\eqalign{\left\{ \begin{array}{l}
O(\Delta ABC) = \frac{1}{2}\cdot c \cdot h \\
\sin \angle A = \frac{h}{b} \Rightarrow h = b \cdot \sin \angle A \\
\end{array} \right. \Rightarrow ...}
$

Schot voor open doel...

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
vrijdag 21 december 2012



klein |  normaal |  groot

home |  vandaag |  bijzonder |  twitter |  gastenboek |  wie is wie? |  colofon

©2001-2021 WisFaq - versie IIb