De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Pi irrationaal?

Pi is irrationaal. Bewijs dat het getal $\pi^e$ is (rationaal of irrationaal).

herman
Leerling bovenbouw havo-vwo - maandag 14 mei 2012

Antwoord

Beste Herman,

Het getal $\pi$ is inderdaad irrationaal en ook van $e^{\pi}$ is geweten dat het irrationaal is. Van ${\pi}^e$ is dat echter nog niet geweten, net zoals men het nog niet weet van bijvoorbeeld $\pi+e$, $\pi-e$, $\pi.e$ en $\pi/e$.

Een bewijs kan ik je dus niet geven, maar als je er zelf een vindt kan je het zeker publiceren want dat zou een mooie vondst zijn .

mvg,
Tom

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
maandag 14 mei 2012



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3