Loading jsMath...
 

De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Stochastische matrix

Vul de ontbrekende velden in, zodat je een stochastische matrix bekomt:
[1/5 1/3 x]
[1/3 1/2 y]
[ z u v]
antwoord moet je 3x3 matrix bekomen

Mortie
Student Hoger Onderwijs België - dinsdag 14 januari 2003

Antwoord

Volgens http://sf3.uia.ac.be/jn/ising/markov.html geldt: "de matrix P is een kansmatrix omdat alle elementen groter of gelijk aan nul zijn, en de som van de elementen op ieder van de rijen gelijk is aan 1."

Dat levert:
1/5+1/3+x=1
1/3+1/2+y=1
z+u+v=1
Waarmee je x en y kan berekenen, maar z,v en u dus niet.

Zie Stochastische Matrix

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
donderdag 16 januari 2003



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3

eXTReMe Tracker - Free Website Statistics