De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Som van cos en sin in noemer

Kent iemand de stappen voor het uitwerken van deze integraal?
1/(5-4sinx+3cosx)dx

Ciska
3de graad ASO - dinsdag 16 augustus 2011

Antwoord

Hallo

Doe de volgende substitutie:

Stel tan(x/2) = t

dan is

sin(x) = 2t/1+t2

cos(x) = 1-t2/1+t2

en

dx = 2dt/1+t2

Als je dit uitwerkt bekom je een eenvoudige rationale functie.

Lukt het verder?

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
woensdag 17 augustus 2011



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2024 WisFaq - versie 3