De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Re: Re: Integratie irrationale vormen en substitutie

 Dit is een reactie op vraag 64139 
hi
ok b snap ik
maar a en c kom ik nog steeds niet uit
het lijkt wel of het ingewikkelder is geworden
bedankt voor uw tijd en sorry voor het steeds lastig vallen

steve
Student hbo - donderdag 27 januari 2011

Antwoord

Ik weet niet maar de uitleg op Re: Integratie irrationale vormen en substitutie leek me nogal helder.

Voordat je je ernstig bezig gaat bezighouden met Integreren moet je eerst erg goed kunnen Differentiëren. Voor een primitieve van f(x)=(x+1)3 mag je toch niet gaan twijfelen! Van welke functie is f(x)=(x+1)3 de afgeleide? Van iets als F(x)=...(x+1)4 natuurlijk... Maar 't klopt niet helemaal! Er komt een factor 4 voor de afgeleide van F en dat wil je niet, dus we nemen F(x)=1/4(x+1)4 en dan komt het helemaal goed.

Voor wat betreft c. krijg je met de substitutiemethode zoiets als:

q64161img1.gif

Je moet maar even melden wat je daar niet aan begrijpt!

Zie ook Substitutiemethode voor meer voorbeelden.

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
vrijdag 28 januari 2011
 Re: Re: Re: Integratie irrationale vormen en substitutie 



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2024 WisFaq - versie 3