De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Bereken de lengte van een tak

bereken de lengte van een tak van de semi kubische parabool
9y2=x3
ik heb als afgeleiden Öx3/9
maar dan lukt het me niet meer
klopt mijn afgeleiden en of niet ? en hoe moet de rest, ik weet dat ik die dan gewoon moet invullen maar het lukt me niet het uit te schrijven

Liese
3de graad ASO - zondag 16 januari 2011

Antwoord

Liese,
In parametervorm:x=4t2,y=(8/3)t3,zodat de lengte over [0,s] gelijk is aan
ò8tÖ(1+t2)dt,t loopt van 0 naar s.

kn
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
zondag 16 januari 2011



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2024 WisFaq - versie 3