De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Integraal ve wortel uitwerken en pi bekomen

Hallo, ik heb een vraagje in verband met de uitwerking van
8 INT(2,(-2)) Ö(4-x2)dx naar 16p in een eerder gestelde vraag: "inhoud torus", ik kon blijkbaar niet reageren op dat onderwerp, er werd telkens een fout gegeven, daarom dat ik een nieuwe vraag stel

Ik werk dit uit als volgt, ik stel u= x/2 dus du=dx/2
dus 2du=dx en 2u=x - u=x/2
x=2 x=-2
u=1 u=-1

16 INT(1,(-1)) Ö(1-u2)du = 16 (bgsinu)(1,(-1))
na uitwerking kom ik 16*(p/2 - (-p/2)) uit en dus uiteindelijk 16p

Maar die Ö(1-u2) is toch niet gelijk aan (bgsinu?
bgsinu is toch gelijk aan du/(Ö(1-u2))?

Ik zag gewoon dat het op deze manier wel juist uitkwam, Hopelijk zie je mijn fout want ik kom er echt niet aan uit...

Dank bij voorbaat

Jorn V
Student Hoger Onderwijs België - maandag 3 januari 2011

Antwoord

Jorn,

De substitutie die je voorstelt levert weinig op. Ze leidt immers tot
òÖ(1-u²)du wat geen vereenvoudiging van de integrand oplevert.

Het is beter de substitutie x=sin(u) te gebruiken.

Mvg

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
maandag 3 januari 2011



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2024 WisFaq - versie 3