De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Integeren poolcoordinaten

Hallo,

Ik zit vast bij de integraal:

Integraal van (0, p/2) cos2(8)·sin2(8) d8

Met 8 van [r,8] als polar coordinaat.

Hopelijk kunnen jullie me helpen...

Groetjes, Jits

jitske
Student hbo - zaterdag 26 juni 2010

Antwoord

Jitske,
Je kunt de integrand als volgt vereenvoudigen:Omdat sin2x=2sinxcosx,is
cos2xsin2x=1/4sin22x.En omdat cos4x=cos22x-sin22x=1-2sin22x,is
1/4sin22x=(1+cos4x)/8.Zo moet het wel lukken.

kn
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
zondag 27 juni 2010



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2024 WisFaq - versie 3