De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Telefooncentrale

Hallo kunnen jullie mij helpen met volgende vraag?

Tussen 14-16u komen in de telefooncentrale van een grote firma gemiddeld 2.4 oproepen per minuut binnen.
Bereken de kans dat tussen 14.30u-14.31u toekomen:
a. geen oproep
b. 4 oproepen of minder
c. meer dan 6 oproepen

mvg,
Margo

Margo
Student universiteit - woensdag 25 december 2002

Antwoord

Hier gebruiken we de Poissonverdeling met $\lambda$=2,4
  1. P(X=0)=e-2,4·2,40/0!$\approx$0,091
  2. P(X$\leq$4)$\approx$0,904
  3. P(X>6)=1-P(X$\leq$6)=1-0,988= 0,012
Gebruik voor het berekenen van P(X$\leq$4) e.d. een tabel, GR of een computerprogramma.

Poisson-verdeling

$\lambda$=k=
P(X=k)=P(X$\Leftarrow$k)=P(X>k)=

Zie Poisson verdeling

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
donderdag 26 december 2002



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3

eXTReMe Tracker - Free Website Statistics