De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Eigenwaarden en eigenvectoren

Hoe bebaal je alfa en beta uit een 3x3 matrix die als eigenschap heeft dat (1-0-1) een eigenvector is van de matrix: a11=6, a12=-1, a12=3, a21=-1, a22=7, a23=alfa, a31=3, a32=alfa, a22=beta
Ik moet ook de eigenwaarde horende bij (1-0-1) kunnen berekenen

Joren
Student Hoger Onderwijs België - woensdag 6 januari 2010

Antwoord

Beste Joren,

Als ik de matrix A noem en de gegeven vector x, bepaal dan het product Ax. Dit is opnieuw een vector en als x een eigenvector is, precies een veelvoud van x zelf. Los dus op Ax = kx, dit levert je voorwaarden op alfa en beta en je kan er k eveneens uit bepalen.

mvg,
Tom

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
woensdag 6 januari 2010



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2024 WisFaq - versie 3