De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Re: Re: Re: Integralen

 Dit is een reactie op vraag 61262 
ah oke, ik had het verkeerd begrepen.

Gezien integreren van (1-t)-1/2 geeft Ö(1-t) .2.(-1) en die (-1) is dan afkomstig omdat -t staat en niet +t.

AA
Student universiteit België - zaterdag 2 januari 2010

Antwoord

Beste Ali,

Inderdaad. Als er niet t, maar at+b staat, komt er eigenlijk nog een substitutie u = at+b waaruit du = adt en dat is hier met a = -1. Omdat dit zo'n "kleine substitutie" is, voeren we daar meestal geen nieuwe variabele voor in maar dan moet je wel aan dat teken denken...

mvg,
Tom

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
zaterdag 2 januari 2010
 Re: Re: Re: Re: Integralen 



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3

eXTReMe Tracker - Free Website Statistics