De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Vraagstuk volumeberekening met behulp van dubbele integralen

Ik heb hier een vraagstuk over dubbele integralen waar ik maar niet uitkom..

Ik moet met behulp van dubbele integralen het volume van gebied binnen de cilinder x2+y2=a2 en tussen de 2 bladen van de tweebladige hyperboloïde x2+y2=z2-a2.

Tot nu toe heb ik enkel dit: V=òdxò[x2+y2+a2]
waarbij x gaat van -a tot a, en y van -[a2-x2] tot [a2-x2].

Kan iemand mij hierbij helpen?

Gert
Student universiteit België - woensdag 2 december 2009

Antwoord

Heb je al geprobeerd om de integraal te schrijven in cilindercoördinaten? De integraal over de azimuthale richting is dan eenvoudig, net als de integratiegrenzen voor r. Succes.

Bernhard
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
zaterdag 12 december 2009



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2024 WisFaq - versie 3