De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Hulp nodig bij een oefening

Hallo iedereen.

Ik heb morgen examen Wiskunde (ik zit in 6 Wetenschappen Wiskunde (6 uurs)) en ben volop oefeningen aan het voorbereiden.

Er is 1 oefening die ik echter niet snap, namelijk:

int ( (1 - x3)50 · x5 dx )

de oplossing zou (- x3 (1 - x)51)/ 153 +c moeten zijn, ik heb al partiële integratie geprobeerd, maar dit leidt denk ik tot nergens...

mvg, Sander

Sander
3de graad ASO - woensdag 17 juni 2009

Antwoord

Beste Sander,

Dat lijkt me niet helemaal correct, maar ik kan je wel op weg helpen om de integraal te bepalen. Schrijf x5 als x2x3 en probeer deze substitutie:

t = 1-x3, dan is x3 = 1-t en 3x2 dx = -dt.

mvg,
Tom

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
woensdag 17 juni 2009



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2024 WisFaq - versie 3