De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Re: Integratie door splitsing

 Dit is een reactie op vraag 58827 
hoi,
ok sorry, ik vind dat ik de basis wel kan, maar dat ik mss te moeilijke oefeningen probeer :$, ik weet het niet (ik ben erg goed in wiskunde, verschillende klasgenoten zeggen dat :$)
bij deze oefening, geraak ik niet echt aan die sin(x)*cos(x)
ik doe tanx = sinx/cosx en tan2x hetzelfde maar in het kwadraat dan kom ik op: integraal van (sinx*cosx)/(2sin2x+cos^4) dx
hoe kan ik dan komen aan sin(x)*cos(x) enkel?
alvast bedankt
groetjes yann

yann
3de graad ASO - zondag 29 maart 2009

Antwoord

Als je uitgaat van tan(x) = sin(x)/cos(x) en we korten dat even af als
t = s/c, dan heb je de breuk s/c/1+s2/c2
Vermenigvuldig dit over de hele linie eens met c2 en je ziet het licht.

MBL
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
maandag 30 maart 2009



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2024 WisFaq - versie 3