De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Re: Re: Integratie van gebroken rationale functies

 Dit is een reactie op vraag 57989 
hoi,
ok 1 eb ik gevonden
maar die 2 met cos 2x enzo lukt me toch nog niet ik weet niet wrm maar het lukt me niet :$
die 3 de is ò (xBgsin x) dx dus wat moet je dan met die bgsin doen? dat vin ik nu raar als je doet met die x zoals je zei dan kom je toch in problemen voor de bgsin ?
groetjes
(op die andere mail, k snap dat het moeilijk is om alles uit te leggen van kansrekenen, als het niet gaat hier om uit te leggen ok dan zal ik het nog eens proberen :) srry voor die vraag :) )
groetjes

yann
3de graad ASO - zondag 18 januari 2009

Antwoord

Yann,
De uitwerking geven is wat anders dan uitleggen.Maar vooruit dan maar:
2)sin2xcos2x = 1/4 (2sinx cos x)2=1/4 sin2x.Stel t=sin2x,dan is dt=2cos2xdx.
Dit geeft 2òdt/t= enz.
3)ò...dx=òbgsinxd1/2x2=1/2x2bgsinx-1/2òx2/Ö(1-x2)dx= enz.

kn
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
zondag 18 januari 2009



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2024 WisFaq - versie 3