De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Integratie van gebroken rationale functies

hallo meneer of mevrouw,
ik heb nog 3 oefeningen die me niet echt lukken
kunt u me soms helpen:

1) bereken: ò (x2 -4x +2) / (x+1) dx
het lukt me niet om tot de juiste oplossing te komen ik kom een functie uit + ln (x) +c maar ik moet eigenlijk een functie uitkomen + 7 ln (x) +c maar ik kom zeker niet aan die 7 ln (x)
kunt u wat tips geven om aan die 7 ln(x) enzo te komen?
alvast bedankt

2) bereken volgende integraal: ò(cos 2x /(sin2x · cos2x) dx
ik weet niet goed hier mee te beginnen met die 2x en dan die kwadraten kunt u hier wat tips ofzo bij geven?
erg bedankt

3) bereken ò x·Bgsin x dx ik kom iets uit van x(x2-1)/ (x2-1 ) en dan nog een integraal met uitkomst bgsinx maar ik moet eignelijk iets heel anders uitkomen ik weet niet goed hoe het moet ik zou 2 keer partiële doen maar dat kan dan niet meer na 1 keer ik weet het niet zo goed
kunt u soms zeggen hoe het moet ofzo?

alvast erg bedankt
groetjes yann

yann
3de graad ASO - zondag 18 januari 2009

Antwoord

Yann,
1)(x2-4x+2)/(x+1)= x-5+7/(x+1).
2)Gebruik sin2x=2sinxcosx
3)integraal=òbgsinxd1/2x2=1/2x2bgsinx-1/2òx2/(Ö(1-x2))dx

kn
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
zondag 18 januari 2009
 Re: Integratie van gebroken rationale functies 



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2024 WisFaq - versie 3