Loading jsMath...
 

De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Partiële integratie

dag tom (als het u weer is), anders dag meneer of mevrouw,
ik heb hier nog een moeilijke vraag
bereken volgende integraal: de integraal van xBgtan x dx
ik geraak echt niet aan de juiste opl
als ik 2 maal partieel integreer kom ik uit: x2/2 bgtanx - x3/6 +1/2(x^5/5 bgtanx) maar dit klopt dan toch niet echt?
weet u waar er iets mis zou zijn ofzoiets?
ik hoop dat u kan zegn welk deel er mis is van de opl als dat kan ofzo
alvast erg bedankt
groetjes yann

yann
3de graad ASO - zaterdag 10 januari 2009

Antwoord

Beste Yann,

Met f(x)=Bgtan(x) en g'(x)=x zodat f'(x)=1/(1+x2) en g(x)=x2/2, volgt:

ò x.Bgtan(x) dx = x2/2.Bgtan(x) - 1/2 ò x2/(1+x2) dx

Voor die laatste integraal:

x2/(1+x2) = (1+x2-1)/(1+x2) = (1+x2)/(1+x2)-1/(1+x2) = 1-1/(1+x2)

mvg,
Tom

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
zaterdag 10 januari 2009



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3

eXTReMe Tracker - Free Website Statistics