De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Substitutie

Toon aan dat door de substitutie X=(1-t)/(1+t) de integraal
I= integraal van 0 tot 1 van ln(1+x)/(1+x2) omgevormd wordt tot een uitdrukking waarin I opnieuw voorkomt.

ik heb het geprobeerd maar ik krijg nooit terug I

ik krijg telkens integraal van -ln(2/(t+1))/(1+t2)dt
ik weet niet hoe ik die verder moet oplossen, misschien doe ik eerder al iets mis.

SP

SP
3de graad ASO - maandag 15 december 2008

Antwoord

SP,
De integraal die je geeft is goed behalve het minteken,want als x=0 is t=1 en als x=1 is t=0.Dus I=òln2/(1+t2)dt-I.

kn
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
maandag 15 december 2008



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3

eXTReMe Tracker - Free Website Statistics