De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Integraal oplossen

Hoe los je dit best op?
De integraal van 0 tot p van X/(1+cos2x)d(cos x)

PS
3de graad ASO - maandag 15 december 2008

Antwoord

Beschouw de òxsinx/(1+cos2x)dx, x van 0 naar p.We gebruiken de volgende eigenschap:Zij f(sinx) een functie van sinx.Dan is
I= òxf(sinx)dx=ò(p-u)f(sin(p-u))du=pòf(sinu)du-I,dus
I=1/2pòf(sinu)du.

kn
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
maandag 15 december 2008



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2024 WisFaq - versie 3