De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Intgralen oplossen

Ik heb geen idee hoe ik volgende integralen best oplos.

1) integraal van 0 tot 1 van ln(x)dx
2) integraal van p/6 tot 5p/6 van Ö(1+(cosx/sinx)2)dx
3) integraal van 0 tot 1 van Ö(1+1/4(ex-e-x)2)

SP

SP
3de graad ASO - zondag 14 december 2008

Antwoord

Hallo

Ik veronderstel dat je problemen hebt met de onbepaalde integraal.
Enkele tips:

1. Los deze integraal op door partiële integratie.
In de algemene formule : òu.dv = u.v - òv.du
is u = ln(x) en v = x

2. Als je deze integrand uitwerkt bekom je : 1/sin(x)
Vermenigvuldig teller en noemer met sin(x)
Met t = cos(x) bekom je dan :
òdt/(t2-1)
Splits nu in partieelbreuken.

3. Deze integrand kun je uitwerken tot :
1/2.(ex + e-x)

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
zondag 14 december 2008
 Re: Intgralen oplossen 



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2024 WisFaq - versie 3