De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Volume

Beschouw het stuk van de sinusfunctie over het interval [0,2p]

1) Wat is het volume van het lichaam dat je verkrijgt als je de grafiek rond de x-as wentelt?
Dit kan ik oplossen = p2

2) Wat is het volume van het lichaam dat ontstaat bij de wenteling om de rechte met vergelijking y=1?

Dit weet ik niet hoe ik moet doen.

SP

SP
3de graad ASO - zondag 14 december 2008

Antwoord

Laat het hele spul eens 1 hokje zakken! De lijn y = 1 wordt dan de x-as en de verschoven grafiek hoort bij de formule y = sin(x) - 1
Dan is het vrijwel gelijk aan je eerste vraag.

MBL
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
zondag 14 december 2008



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2024 WisFaq - versie 3