De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Re: Oefening specifieke univariate kansvariabelen: exponentieel

 Dit is een reactie op vraag 56984 
Bedankt voor het snelle antwoord. De werkwijze is al een stuk duidelijker. Maar ik bots nog op een probleempje denk ik toch.

Ik heb P(Xc) berekent
= 1 - (1- e-0,5c
= - e-0,5c

Dus E[Y]= -c * e-0,5c

We bereiken een maximum als de eerste afgeleide gelijk is aan 0. Ik bekom als afgeleide 0,5c* e-0,5c
Gelijkstellen aan nul dan:
0,5c* e-0,5c = 0
Dit kan als 0,5c=0 dus als c=0
OF e-0,5c = 0
Maar ik meen nog te weten dat ec nooit nul wordt bij het zoeken naar een extreme waarde.
Mag ik dan stellen dat de maximale waarde voor c=0?

Want als ik dan terug ga naar de verwachte winst met c=0, dan is de winst ook gelijk aan nul. Dus de winst is maximaal als c=0 en bedraagt dan nul? Dat lijkt me zo vreemd. Of ben ik fout?

studen
Student universiteit België - zondag 2 november 2008

Antwoord

Je maakt een tekenfout in het begin, maar dat is niet de reden van het niet mooi uitkomen. Het gaat vooral mis bij het afleiden: vergeet niet dat 0,5c een functie is van c en je er dus minstens de produktregel voor afgeleiden tegenaan moet gooien!

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
zondag 2 november 2008
 Re: Re: Oefening specifieke univariate kansvariabelen: exponentieel  



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3

eXTReMe Tracker - Free Website Statistics