De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Re: Re: Oefening specifieke univariate kansvariabelen: exponentieel

 Dit is een reactie op vraag 56994 
Sorry die tekenfout was nogal dom. Nu dacht ik toch dat ik de productregel voor afgeleiden toegepast had?

Mijn berekening van de afgeleide:
D( c * e-0,5c)
= 0 * e-0,5c + c * D(e-0,5c)
= c * e-0,5c * D( -0,5c)
= c * e-0,5c)* -0,5

Welke stap vergeet ik dan?
Nogmaals bedankt voor te helpen.

studen
Student universiteit België - zondag 2 november 2008

Antwoord

Nee, de afgeleide van c (naar c!!) is niet 0, maar 1.

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
zondag 2 november 2008
 Re: Re: Re: Oefening specifieke univariate kansvariabelen: exponentieel  



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3

eXTReMe Tracker - Free Website Statistics