De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Re: Integreren wortelfuncties

 Dit is een reactie op vraag 56760 
Hallo,

Er is even wat fout gegaan ik bedoel de volgende integralen:

1. $\int{}$√x/(1+x) dx

2. $\int{}$x/(1+√x) dx

Evert
Student hbo - donderdag 16 oktober 2008

Antwoord

Evert,
De substitutie √x=t blijft gehandhaafd.De integrand van de eerste integraal wordt dan van de vorm t2/(1+t2)=1-1/(1+t2), terwijl je bij de tweede krijgt t3/(1+t)=t2-t+1-1/(t+1)

kn
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
donderdag 16 oktober 2008
 Re: Re: Integreren wortelfuncties 



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2024 WisFaq - versie 3