De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Re: Liters bij concentratie bepalen

 Dit is een reactie op vraag 56122 
Ik had gehoopt dat ik hierop ja zou kunnen antwoorden, maar helaas, want als ik t invul volgens deze methode krijg ik:

gluconseconc A+B / volume A+B
70 + 2 mmol / X + 2 liters

dat zou geven
72mmol/(x+2)liters = 10mmol/liter
72/(x+2)=10
x+2= 72/10
x+2= 7,2
x= 5,2

maar dat klopt van geen kanten..

sorry nogmaals, maar t wil me echt niet lukken!

Lien
Student universiteit België - zondag 20 juli 2008

Antwoord

Je blijft de fout maken van concentraties op te tellen! Er is een verschil tussen hoeveelheid en concentratie, het verband gaf ik reeds in het vorige antwoord.

B heeft bijvoorbeeld een volume van 2 liter en een glucoseconcentratie van 2mmol/l. In B zit dus 4 mmol glucose. Hoeveel glucose zit er in A? Probeer eens opnieuw, je bent er bijna.

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
zondag 20 juli 2008
 Re: Re: Liters bij concentratie bepalen 



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3

eXTReMe Tracker - Free Website Statistics