Loading jsMath...
 

De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Re: Re: Liters bij concentratie bepalen

 Dit is een reactie op vraag 56128 
ojee zeg.. ik kijk waarschijnlijk echt met mijn neus,
maar het volgende heb ik nu geprobeerd...

ik heb dus 70x+4mmol in x+2liter en ik wil een concentratie vinden van 10mmol/liter

70x+4mmol / x+2liters = 10 mmol/liter
70x+4mmol = (x+2)liters · 10 mmol/liter
70x+4mmol = 10x+20 mmol
60xmmol = 16mmol

geeft x= 0,2666666 liters!

en vraag me niet hoe t komt, maar net op papier kwam ik maar niet aan t juiste antwoord, en nu wel :)

BEDANKT!

Lien
Student universiteit België - zondag 20 juli 2008

Antwoord

Prima :-) Nog een tip: laat de eenheden weg, ze hebben niks met de "wiskunde achter de opgave" te maken en ze maken het manipuleren van de vergelijking er niet gemakkelijker op. Als je ze toch per se wil gebruiken, zet ze dan overal (70x?).

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
zondag 20 juli 2008



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3

eXTReMe Tracker - Free Website Statistics