De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Re: Integraal met wortel in de noemer

 Dit is een reactie op vraag 55589 
Ik heb inderdaad die substitutie gebruikt bij mijn partiële integratie als volgt:
x2=u en Ö(1-2x-x2)dx=dv en voor uv-Ã2vdu kwam ik dan het volgende uit: x2arcsin((x+1)/Ö2)-Ã22xarcsin((x+1)/Ö2)dx maar daar kan ik dus niet verder.

Michae
3de graad ASO - zondag 18 mei 2008

Antwoord

Michael,
Partiële integratie levert niets op. De voorgestelde substitutie geeft voor de noemer √(1-t2) en voor de teller 2t2-2√2t+1. Dus de integraal splits je in drie integralen. Een andere handiger substitutie is
sin$\phi$=(x+1)/√2. Kun je ook eens proberen.

kn
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
zondag 18 mei 2008



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2024 WisFaq - versie 3