De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Inhoud van een omwentelingslichaam

De figuur, begrensd door y=1 en y=x3-2x2-x+3 tussen hun uiterste snijpunten wordt om de X-as gewenteld. Bereken de inhoud van het hierdoor ontstane omwentelingslichaam.

Als antwoord geeft men 10*79/210 ???
Men vindt dit door te stellen dat V= integraal tussen -1 en 2 van de absolute waarde van (1-(x3-2x2-x+3)2). Nergens geen p te bepeuren...
???

jan
3de graad ASO - donderdag 17 april 2008

Antwoord

Jan,
Neem f(x)=1 en g(x)=x3-2x2-x+3.Nu is f(x)=g(x) voor x=-1,x=1 en x=2,terwijl
g(x)f(x)voor -1x1 en f(x)g(x)voor x12.Dus voor -1x1 is het volume gelijk aan pò(g2(x)-1)dx,x loopt van -1 naar +1.Men heeft wellicht een waarde voor p in het antwoord genomen.

kn
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
vrijdag 18 april 2008



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2024 WisFaq - versie 3