De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Re: Meervoudige integralen (inhoud)

 Dit is een reactie op vraag 55068 
Bedankt voor de snelle reactie!!!

Hoe kan je dan de grenzen bepalen?
Een soortgelijke opdracht: Paraboloide: z=4x2+y2 en een cilinder: z=4-3y2
Mijn oplossing: beide z vgln aan elkaar gelijk stellen:
4x2+y2=4-3y2 - vereenvoudigen levert: x2+y2=1 - dit is nu het grondvlak (circel) -

0ò1 -Ö1-x2òÖ1-x2 4x2+y2ò4-3y2 dzdydx

is dit correct? en kunnen we de vorige ook niet zo oplossen?


Dank bij voorbaat


Tom

Tom
Student Hoger Onderwijs België - donderdag 3 april 2008

Antwoord

De cirkel is de rand van het grondvlak; je moet (waarschijnlijk) het gebied hebben waar 4-3y24x2+y2 geldt en dat komt neer op x2+y21.
Dan inderdaad het verschil van die twee, 4-3y2-(4x2+y2)=4-4(x2+y2), over dat gebied integreren; dat gaat het makkelijkst met behulp van poolcoördinaten.

kphart
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
vrijdag 4 april 2008
 Re: Re: Meervoudige integralen (inhoud) 



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2024 WisFaq - versie 3