De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Welke integraal moet ik nemen?

Gegeven is de functie f(x) = e3x
V is het vlak dat wordt omsloten door de grafiek van f(x) , de y-as en de lijn y = 10

a. Als dit vlak om de y-as wordt gewenteld ontstaat het omwentelingslichaam W. Bepaal de inhoud van W in 1 decimaal nauwkeurig.
(toen heb ik e3x omgezet in x ( 1/3 lny)
en vervolgens gewoon
$\int{}$ integraal van 1 naar 10 , $\pi$ (f(x))2 Þ
en dat is 8,7

Van de volgende twee sommen kan ik het integraal niet opstellen...

c. Bereken exact de x-coordinaat van het zwaartepunt van V.

d. Bereken exact de y-coordinaat van het zwaartepunt van W.

hans v
Leerling bovenbouw havo-vwo - vrijdag 14 maart 2008

Antwoord

Hans,Het zwaartepunt ligt op de y-as met y-coordinaat $\pi\int{}$yg2(y)dy/V,y loopt van 1 naar 10.V =volume.

kn
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
vrijdag 14 maart 2008



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2024 WisFaq - versie 3