De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Integraal van 3 dmv Riemanformule

uiteraard weet ik dat de integraal van de rechte y=3 in de interval [1,2] 3 is maar ik moet het bewijzen met behulp van de formule van Riemann .
Het was iets met lim berekenen met n - +¥ van å3 dx waarbij dx (2-1)/n dus 1/n was maar je kan die toch niet zomaar voor de å zetten , waarbij de å van 1 : n zou uitleveren zodat je die zou kunnen schrapppen en 3 als uitkomst heb. want het is toch n en n mag je toch niet voor å omdat die iets met i=1 en n bevat (onder en boven de teken å)

bart
3de graad ASO - woensdag 14 november 2007

Antwoord

Beste Bart,

Je krijgt dus de som van 3/n waarbij de som loopt (over een dummy variabele) van 1 tot n. Dat is natuurlijk gewoon n·(3/n) = 3. Van deze (Riemann)som moet je de limiet voor n naar oneindig nemen, maar wat is dat van 3? Gewoon 3 natuurlijk...

mvg,
Tom

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
woensdag 14 november 2007



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2024 WisFaq - versie 3