|
|
\require{AMSmath}
Substitutiemethode
Hoi Ik help iemand die deze vakantie een herexamen heeft voor wiskunde. We probeerden volgende integraal op te lossen: ò e2x / (ex + 5) dx Op zich geen moeilijk integraal. Ik gebruik de substitutie methode: ex = t ... en dan bekom ik uiteindelijk = ex - 5ln(ex+5) Nu heeft hij ook de substitutiemethode gebruikt, maar i.p.v. t = ex te nemen heeft hij t = ex+5 genomen. dan wordt dx = dt / ex de integraal wordt dan ò (t-5)/t = ò dt - ò 5/t dt = t - 5 ln t wat als oplossing ex+5 - 5 ln (ex+5) geeft. Deze oplossing is fout. Maar het probleem is dat ik niet vind waarom. Waar gaat 't precies mis? Kan iemand me helpen? Bedankt Wim
Wim De
Beantwoorder - zondag 29 juli 2007
Antwoord
Dag Wim, Op een constante na is dat toch hetzelfde? En vermits een onbepaalde integraal altijd de " +C " bijkrijgt maakt dat dus niets uit. Is het een bepaalde integraal dan moet je die extra " +5 " zowel in boven- als in ondergrens meenemen en heeft die dus ook geen invloed op het resultaat, toch? Groeten, Christophe.
Christophe
|
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
zondag 29 juli 2007
|
|
home |
vandaag |
bijzonder |
gastenboek |
statistieken |
wie is wie? |
verhalen |
colofon
©2001-2024 WisFaq - versie 3
|