De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Lineaire differentiaal vergelijking


hallo,

snap deze wel, weet alleen niet goed welk voor A(x), en B(x) te nemen
bij: y'-2sinx=ytgx

danku

korneel

kornee
Student Hoger Onderwijs België - donderdag 31 mei 2007

Antwoord

Dag Korneel,

Ik weet niet wat je met A(x) en B(x) bedoelt. Een oplosmethode die me niet te binnen wil schieten. Voor de hand ligt om hier naar een homogene en particuliere oplossing te zoeken. Maar dat blijkt toch niet zo eenvoudig.

Maar 't is wel een leuke vergelijking. Dit is mijn oplossing:
y'-2sinx = ytgx
y'-ytgx=2sinx
y'cosx-ysinx=sin(2x)
(ycosx)'=sin(2x)
ycosx=-1/2cos(2x)+c
y=(c-1/2cos(2x))/cos

wat vind je d'rvan? Groet. Oscar

os
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
vrijdag 1 juni 2007



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3