|
|
\require{AMSmath}
Re: Algemene oplossing vereenvoudigen
Hallo Oscar, Ik heb eens nagerekend als volgt: (e^y-e^-y)/2+(e^y+e-y/2)=Ax en na vereenvoudiging: e^y=Ax en de inverse wordt dan ,bij bepalen van de waarde van de y-functie: y= lnAx+C' y=lnA+lnx+lnC waarbij constante C'=lnC y=lnx +lnAC of y=lnx+K met lnAC = K Een beetje (correct) "gerommel" met de constante en de zaak is klaar.....Je zou dus ook kunnen schrijven: y=ln(ACx)=ln(Kx) met AC=K. Het eindresultaat kan dus op verscheidene manieren geschreven worden,denk ik zo. Is dit correct? Groeten en goede nacht. Rik
Rik Le
Ouder - zondag 27 mei 2007
Antwoord
Ja precies. Groet. Oscar
os
|
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
maandag 28 mei 2007
|
|
home |
vandaag |
bijzonder |
gastenboek |
statistieken |
wie is wie? |
verhalen |
colofon
©2001-2024 WisFaq - versie 3
|