|
|
\require{AMSmath}
Trapezium methode
Hallo, Ik zit met een probleempje: Gegeven: Bepaalde integraal van 0 tot 4. Integraal is [(-x2/4) +4]dx In mijn boek doen ze dan zo verder: Voor de verschillende stappen vinden we: h = 4 = I = 4/2 *(4+0) = 8 h = 2 = I = 2/2 *(4 + 2*3 + 0) = 10 h = 1 = I = 1/2 *(4 + 2*(15/4) +2*3 + 2*(7/4) +0) = 10.5 Mijn vraag is nu: hoe komt u aan die 15/4 en aan die 7/4. Ik heb al alles geprobeerd met de formule maar vind dit dus nooit. Hopelijk kunnen jullie me helpen. Alvast bedankt
Nichol
Student universiteit België - zondag 14 januari 2007
Antwoord
Nicholas, Voor h=1 is I= h/2(f(0)+2f(1)+2f(2)+2f(3)+f(4))volgens de trapezium regel en f(1)=4-1/4=15/4, enz.Zo moet het wel lukken.
kn
|
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
zondag 14 januari 2007
|
|
home |
vandaag |
bijzonder |
gastenboek |
statistieken |
wie is wie? |
verhalen |
colofon
©2001-2024 WisFaq - versie 3
|