De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Inhoud 3D-gebied bepalen dmv een dubbele integraal

Ik slaag er maar niet in om dmv een dubbele integraal het volume te bepalen van het het volgende gedefiniërde gebied:

Het gebied dat bovenaan begrensd wordt door de elliptische paraboloïde z=x2+4y2, onderaan door het vlak z=0 en zijdelings door de parabolische cilinders y2=x en x2=y.

Iemand die me misschien op weg kan helpen? Vooral het 'zijdelings begrenzen' kan ik moeilijk tastbaar maken. Dank bij voorbaat.

Arnaud
Student universiteit België - maandag 25 december 2006

Antwoord

In het kader van 03. Een dubbelintegraal over een oppervlak stellen we vast dat we hier te maken hebben met een gebied van Type III:

q48209img1.gif

In die zin zou dit dan moeten kunnen:

q48209img2.gif

Zie Stelling 4.

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
maandag 25 december 2006



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2024 WisFaq - versie 3