To print higher-resolution math symbols, click the
Hi-Res Fonts for Printing button on the jsMath control panel.

jsMath
Loading jsMath...
 

De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Re: Integralen onderzoeken

 Dit is een reactie op vraag 48055 
Dag Tom,
Ik loste de zaak eens verder op en wil graag een controle op de bewerkingen van je hebben...
de integraal is opgelost met invoering van bovengrens x en ondergrens a:
x2-2x-a2+2a. Gelijkstelling met g(x) levert dan :
x2-2x-3=x2-2x-a2+2a en we krijgen na gelijkstelling:
-3= -a2+2a en, a2-2a-3=0 met wortels 3 en -1 als waarden voor a.
a=3 en a=-1 zijn de enige waarden want gelijkstelling in de 2 de vergelijking (h(x))levert een negatieve discriminant.( a2-2a+2= 0 is( discr.=-10))
Vriendelijke groeten .

PS Het is nog wat vroeg maar alvast een Prettige Kerst en een Gelukkig Nieuwjaar. Goede gezondheid en nog vele probleemoplossingen in 2007.Daar wachten we graag op.
IK kijk dagelijks naar jullie site en het is prachtig hoe jullie, het ganse team van WISFAQ, oplossingen ,volledig of gedeeltelijk aanreiken aan de jeugd en ook aan sommige "ouden van dagen" zoals ik met mijn 72 lentes!!
Groetjes

Lemmen
Ouder - woensdag 20 december 2006

Antwoord

Beste Rik,

Voor g(x) klopt je uitwerking en voor h(x) gaat het niet op, de discriminant is inderdaad negatief: dit is geen integraalfunctie van f(x).

Ook aan jou alvast prettige feestdagen en ik twijfel er niet aan dat we je ook in 2007 nog zullen 'zien'

mvg,
Tom

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
woensdag 20 december 2006



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3

eXTReMe Tracker - Free Website Statistics