Loading jsMath...
 

De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Re: Berekenen van sin²(x) met partiele integratie

 Dit is een reactie op vraag 48159 
Volgens mij klopt wat je nu zegt ook niet helemaal,
De integraal \int{}sin2(x)dx = 1/2x - 1/2.sin(x).cos(x).
Maar goed, volgens mijn boek moet je dit kunnen berekenen met behulp van partiële integratie. In jullie uitleg over partiële integratie zoals bij voorbeeld 6.

danny
Student hbo - dinsdag 19 december 2006

Antwoord

Na de eerste stap van de partiele integratie had je:
\int{}sin2(x)dx=-sin(x)cos(x)+\int{}cos2(x)dx.
Als je nu cos2x vervangt door 1-sin2x dan krijg je:
\int{}sin2(x)dx=-sin(x)cos(x)+\int{}(1-sin2(x))dx \Rightarrow
\int{}sin2(x)dx=-sin(x)cos(x)+\int{}1.dx-\int{}sin2x.dx\Rightarrow
\int{}sin2(x)dx=-sin(x)cos(x)+x-\int{}sin2x.dx\Rightarrow
2\int{}sin2(x)dx=-sin(x)cos(x)+x dus
\int{}sin2(x)dx=-1/2sin(x)cos(x)+1/2x
(het kan dus inderdaad wel met partiele integratie)

Overigens klopt dit wel met mijn antwoord, want -1/4sin(2x)=-1/4·2sin(x)cos(x)=-1/2sin(x)cos(x).

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
dinsdag 19 december 2006



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3

eXTReMe Tracker - Free Website Statistics