De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Lineair Integreren

Los op:
y' + 2xy = x
Ik heb totaal geen idee hoe ik dit mmoet aanpakken. IK kom telkens op een verkeerd antwoord uit omdat ik een op den duur een e tot de macht x2 krijg als integrerende factor en dit kuj je niet primitiveren. Kortom kom telkens op hetzelfde uit en dit strookt niet met het antwoord uit het boek. Ben ten einde raad, want het moet een structureel probleem zijn omdat geen enkele som meer uitkomt. Dus ik maar een fout ergens alleen zie niet waar.

Kennet
Student universiteit - woensdag 16 oktober 2002

Antwoord

dy/dx + 2xy= x
dy/dx=x-2xy
dy/dx=x(1-2y)
dy/(1-2y)=xdx
-½ln|1-2y|=½x2+C
Þ...Þy=...

kom je hiermee verder?

groeten,
martijn

mg
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
woensdag 16 oktober 2002



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3

eXTReMe Tracker - Free Website Statistics