De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Re: Over afhankelijkheid van parameters in dichtheidsfuncties

 Dit is een reactie op vraag 47818 
Toch is er iets geks aan de hand.
De verwachting en variantie van T[1] zijn resp.

mu[1]=a[0]/(c[0]*a[1]+a[0]*c[1]+a[1]*a[0])

en

sigma[1])^2=(c[0]*a[1]+a[0]*c[1])*a[0]^2/(c[0]*a[1]+a[0]*c[1]+a[1]*a[0])^2/(c[0]*a[1]+a[0]*c[1]+2*a[1]*a[0])

De verwachting en variantie van T[0] zijn resp.

mu[0]=a[1]/(c[0]*a[1]+a[0]*c[1]+a[1]*a[0])

en

(sigma[0])^2=(c[0]*a[1]+a[0]*c[1])*a[1]^2/(c[0]*a[1]+a[0]*c[1]+a[1]*a[0])^2/(c[0]*a[1]+a[0]*c[1]+2*a[1]*a[0])

Hetgeen resulteert in vier vergelijkingen met vier onbekenden. Toch kan ik deze vergelijkinegen niet oplossen voor a[1], a[0], c[1]) en c[0]!
Er lijkt dus een zekere afhankelijkheid in de parameters te zijn.

Ad van
Docent - dinsdag 28 november 2006

Antwoord

Ad,
Als u aangeeft welke vergelijkingen u wilt oplossen, dan wil ik daar wel naar kijken.

kn
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
dinsdag 28 november 2006
 Re: Re: Over afhankelijkheid van parameters in dichtheidsfuncties 



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2024 WisFaq - versie 3